Palvelut

Kirkkoherranvirasto sijaitsee saneeratussa pappilarakennuksessa, seurakuntatalon yhteydessä.

Kirkkoherranvirasto palvelee osoitteessa

Savilahdentie 18 C, 54920 Taipalsaari

*   *   *   *   *

Kirkkoherranvirasto siirtyy toukokuun alusta kesäaukioloaikoihin,
virasto palvelee 2.5. - 31.8.2018 välisellä ajalla

ma - ke klo 9-12

Kirkkoherranvirasto avoinna viikolla 32 (6.-10.8.):

ma, ti ja to klo 9-12, ke ja pe suljettu.

Jos haluatte sopia käyntinne muulle kuin viraston aukioloajalle, pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

*   *   *   *   *

Sähköposti: **@**

Virkatodistustilaukset

Virkatodistuspyyntöjä otetaan vastaan ensisijaisesti sähköpostitse. Älä laita elossa olevan henkilön henkilötunnusta sähköpostiviestiin, syntymäaika riittää.

Tilauksen yhteydessä olisi hyvä olla vähintään seuraavat tiedot:

- Kenestä virkatodistus tehdään ja mihin tarkoitukseen se tulee
- Henkilön koko nimi; etunimet ja entiset ja nykyinen sukunimi
- Syntymäaika ja -paikka
- Milloin henkilö on ollut kirjoilla Taipalsaaren seurakunnassa; muuttopäivä Taipalsaarelle tai Taipalsaarelta
- Mahdollisen mukana muuttaneet puolison tiedot; nimi ja synt.aika riittää

Avioliiton esteiden tutkinta

Esteiden tutkinnan voi hoitaa ev.lut. kirkon asiointipalvelun kautta, paikan päällä kirkkoherranvirastossa tai postitse. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Haudanhoito

Kirkkoherranvirasto vastaa haudanhoitoihin liittyvistä yhteydenotoista. Haudanhoitohinnasto löytyy täältä.

Sukututkimus

Sukututkimusta varten löytyy oma tilauslomakkeensa täältä. Jos sinulla on käytössäsi sähköpostiosoite, laitathan sen mukaan tilauslomakkeeseen. Kun lomake on vastaanotettu, ilmoitan arvion toimitusajasta.

Taipalsaaren seurakunnan arkistossa säilytetään vain osa kirkonkirjoista. Arkistostamme löytyvä materiaali alkaa vuodesta 1857. Sukututkimus-pyyntöä jättäessäsi, kannattaa ottaa huomioon, että meillä ei ole käytettävissämme tätä aiempia kirkonkirjoja.

Mikkelin maakunta-arkistoon on siirretty rippikirjat v. 1747-1856, lastenkirjat v. 1807-1847, syntyneiden-kirjat v. 1747-1836.

Taipalsaaren kirkonkirjat alkavat vuodesta 1747, sillä pappila ja arkisto paloivat vuonna 1746.

Täältä löydät vapaaehtoisten pitämän digihakemiston, jossa on kaikki Taipalsaaren seurakunnan kirkonkirjojen digitaaliarkiston materiaali (mm. rippikirjat vuosilta 1747-1866). Seurakunta ei vastaa tästä palvelusta.

Maisema uusitun virastotalon rannasta.