Hautausmaa

Niiraskantiellä sijaitsevalle Taipalsaaren hautausmaalle on haudattu taipalsaarelaisia jo vuodesta 1837.

Lähellä kirkkoa sijaitseva hautausmaa tarjoaa viimeisen leposijan taipalsaarelaisille.

Hautausmaalla mahdollisia ovat arkkuhautaukset, uurnahautaus sekä tuhkien sirottelu.

Hautojen hoito

Haudan hoidosta vastaa hautapaikan haltija ja haudat on pidettävä hautausmaan arvoa vastaavasti hoidettuina.
Haudan haltija voi myös tehdä seurakunnan kanssa sopimuksen haudan hoidosta korvausta vastaan.

Seurakunnan haudanhoito sisältää:

• Keväällä kukkapesän kunnostuksen
  • Tarpeellisen kastelun ja lannoituksen
  • kitkeminen ja hautakiven ympäristön siistiminen
  • Kaikkien haudalla olevien kukkien hoidon

Seurakunnalta on mahdollista ostaa myös pelkkä kukkien kastelu, joka ei sisällä lannoitusta eikä kitkemistä.

Hoito alkaa kun asiakas on maksanut haudanhoito-tarjouksen ja maksutieto on päivittynyt seurakunnalle. Hoitokausi on 1.6.-31.8., kukkapesien kunnostustyöt aloitetaan viimeistään toukokuussa ja kesäkukat istutetaan kesäkuun alkupuolella, kun hallan vaara on ohi.

Haudanhoitoon voidaan sisällyttää lisäksi syksyllä istutettavat kanervat.

Uudet haudanhoitosopimukset sovitaan ensisijaisesti kirkkoherranviraston kautta (ma-to klo 9-12) puh. 040-519 8630.

Hinnasto vuodelle 2017

Haudanhoitoon liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä hautausmaan hoitajaan Leena Niemiseen puh. 0400-626089.

Haudanhoito sopimuksen päätyttyä lähetämme kaikista sopimuksistamme seuraavan vuoden keväänä asiakkaalle uuden tarjouksen. Huolehdittehan että yhteystietonne pysyvät ajan tasalla hautapaikan haltijan tiedoissa.

Hautamuistomerkit

Hautapaikalle saadaan asettaa vain seurakunnan vahvistamien muistomerkkiohjeiden mukainen muistomerkki. Ohjeistukset vaihtelevat hautausmaa-alueittain, tarkistattehan mahdolliset rajoitukset hautausmaan hoitajalta tai kirkkoherranvirastosta ennen muistomerkin tilaamista/asennusta.
Hautakivi-lupa vaaditaan kaikista hautausmaalle tulevista muistomerkeistä, tämän toimittaa seurakunnalle yleensä kiven asentamisesta vastaava kiviliike. Hautamuistomerkin asentaminen on sallittu vain 1.6.-30.10. välisenä aikana.

Museovirasto on julkaissut Hautamuistomerkkien hoitamisesta oppaan joka on luettavissa Museoviraston verkkosivuilla:

Muistolehto.

pdf liite