Kodin siunaus

Kodin siunamisessa kiitetään kodista. Siinä pyydetään kodin asukkaille ja kaikille jotka siellä vierailevat Jumalan siunausta ja varjelusta. Virressä 471 todetaan "Hyvä Jumala kiitän kodista, omaisista perheestämme.." ja pyydetään "emme riitele, turhaan kiistele. Anna voimia, oikein toimia. Silloin meillä jokaisella kotona on hyvä olla".
Kodin siunaamisen rukoushetken voi toteuttaa usealla eri tavalla. Siunaamisen voi yhdistää myös tupaantuliaisiin, kastetilaisuuteen, syntymäpäiväjuhlaan tai muuhun juhlaan. Taipalsaaren seurakunnassa halutaan korostaa mahdollisuutta kodin siunaamiseen. Onhan koti yhteiskunnan perussolu. Pappeja voi rohkeasti pyytää toimittamaan aivan erillistä kodin siunaamista.

Kodin siunaaminen on kirkollinen toimitus, joka voidaan toteuttaa esimerkiksi uuden kodin valmistumisen jälkeen tai kun on muutettu toiseen asuntoon tai taloon. Siunaamisen toimittaa pappi, muu seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen. Kodin siunaamisen tapahtuu seuraavanlaisesti:
1. Alkuvirsi
2. Johdanto: Alkusiunaus + johdantosanat
3. Psalmi
4. Raamatunluku
(5. Vastaus: virsi, lausu tai soitinmusiikkia)
6. Puhe
(7. Virsi)
8. Rukousjakso
9. Kiitosvirsi
10. Siunaus
(11. Päätösmusiikki: virsi, laulu tai soitinmusiikkia)

Sulussa olevat kohdat eivät pakollisia.