Käytännön tietoa

Rippikoulu kuuluu nuoren elämään. Suurin osa 15-vuotiaista nuorista käy rippikoulun eli riparin.

Rippikouluun voivat hakeutua myös ne, jotka eivät ole seurakunnan jäseniä. Jotkut nuoret liittyvät kirkkoon rippikoulun jälkeen. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulussa tutustutaan seurakunnan toimintaan

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Sen aikana nuori osallistuu Taipalsaaren seurakunnan tilaisuuksiin. Rippikouluun kuuluu yleensä leiri, joka kestää viikon. Leiri järjestetään kesällä tai muulloin loma-aikana. Leirejä järjestetään seurakuntien leirikeskuksissa.

Tietoja Taipalsaaren seurakunnan rippikoululeireistä saa kirkkoherranvirastosta [linkki].

Pappi johtaa rippikoulua

Rippikoulua johtaa Taipalsaaren seurakunnan pappi. Opettajina toimivat myös kanttori, nuorisotyöntekijä ja muut seurakunnan työntekijät. Papin apuna on nuoria, joita kutsutaan nimellä isoset.

Rippikoulu innostaa monia nuoria osallistumaan seurakunnan toimintaan konfirmaation jälkeen. Seurakunnat tarjoavat nuorille monipuolista toimintaa.