Konfirmaatio

Konfirmaatio toimitetaan rippikoulun jälkeen. Nuori oppii rippikoulussa kristillisen uskon keskeiset asiat.

Konfirmaatio pidetään Taipalsaaren kirkossa. Tilaisuudessa nuori tunnustaa uskonsa, hänet siunataan ja hänen puolestaan rukoillaan. Lisäksi hän osallistuu ensimmäistä kertaa ehtoolliselle.

Rippikoulu ja konfirmaatio antavat tiettyjä oikeuksia. Konfirmaation jälkeen nuori saa osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Tätä ennen hän on voinut osallistua ehtoolliselle vanhempiensa kanssa tai rippikoulun aikana opettajansa kanssa.

Konfirmaatio antaa myös oikeuden päästä kummiksi. 16 vuotta täyttänyt seurakunnan jäsen saa äänestää seurakunnan vaaleissa. Ehdokkaanan seurakunnallisissa vaaleissa voi olla 18 vuotta täyttänyt konfirmoitu seurakunnan jäsen. Lisäksi rippikoulun käynyt ja konfirmoitu nuori voidaan vihkiä avioliittoon kirkossa.

Tilaisuuden kulku

Ennen konfirmaatiotilaisuutta nuori pukee ylleen valkoisen pitkän kaavun, alban. Konfirmoitavat saapuvat kirkkoon kulkueena pitkin Taipalsaaren kirkon keskikäytävää. Rippikoulun pappi ja opettajat tulevat kulkueen lopussa. Lue lisää

Käytännön tietoa

Rippikoulu kuuluu nuoren elämään. Suurin osa 15-vuotiaista nuorista käy rippikoulun eli riparin. Lue lisää