Seurakunta edistää ja vahvistaa lasten ja nuorten oikeuksia

Seurakunnan perhekerhoissa lasten on hyvä olla tutussa ja turvallisessa ympäristössä, missä he tutustuvat myös jo tuleviin koulukavereihinsa, sanoo Lemin seurakunnan lastenohjaaja Minna Lehikoinen.
Kuva: Seppo JJ Sirkka/ Eastpress Oy

Osana uuden Taipaleen seurakunnan perustamisen valmisteluja on tehty lapsivaikutusten arviointi, jolla toimintaa ja päätöksentekoa punnitaan lasten edun näkökulmasta.
Arvioinnilla pyritään löytämään heidän hyvinvointinsa kannalta parhaita ratkaisuja.
Lasten ja nuorten näkemykset ovat tärkeitä myös uudessa seurakunnassa, sillä he ovat seurakunnan tulevaisuus. Lasten ja nuorten parissa tapahtuva toiminta on myös merkittävä osa seurakuntatyötä.

Jo nyt Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnissa toimii perhekerhoja, jotka ovat lapsen ja aikuisen yhteisiä kerhoja. Aikuinen voi olla vanhempi, isovanhempi, kummi tai muu tuttu ja turvallinen vanhempi.

Kerhot ovat kaikin puolin turvallisia lapsille, sillä paikalla on aina ammattitaitoinen lastenohjaaja.

• Ryhmien koot, kokoontumisajat ja sisällöt vaihtelevat hieman toisistaan, mutta kaikissa on vaunuparkki, tarjoilua, lasten hoitotilat ja pysäköintitilat autoille. Ohjelmana on askartelua, lauluja ja leikkejä sekä hiljentymistä, kertoo lastenohjaaja Minna Lehikoinen.

• Vanhemmille on tarjolla kahvittelua ja pienimmille välipalana tuttuja pikkuväen eväitä.

Tietoja tämän hetken perhekerhoista ja seurakuntien lapsityöstä löytyy kunkin seurakunnan kotisivuilta.

Kun uuden Taipaleen seurakunnan organisaatiorakenne ja käytännön seurakuntatyö hahmottuvat tarkemmin, kerrotaan lapsityöstä ja perhekerhoista ensi vuoden osalta myöhemmin lehdissä ja seurakuntien kotisivuilla sekä facebookissa. Vuoden alusta aloittavan Taipaleen seurakunnan kotisivut löytyvät jatkossa 1.1.2019 alkaen osoitteesta www.taipaleenseurakunta.fi.

Teksti: Seppo JJ Sirkka

Henna Vehviläinen ja Hertta-tytär käyvät säännöllisesti perhekerhossa, mistä molemmille löytyy kavereita ja juttuseuraa.
Kuva: Seppo JJ Sirkka/ Eastpress Oy