Seurakuntaliitoksen lähtökohdat ovat hyvät

Irma Pesari, Maire Laari, kirkkoherra Lea Karhinen, Antti Lensu ja Reijo Pekki puhalsivat 70-vuotissyntymäpäivien juhlakakun kynttilät sammuksiin kuin symbolisena ”yhteen hiileen puhaltamisena”.
Kuva: Seppo JJ Sirkka/ Eastpress Oy

Lemin seurakunta on perinteisesti järjestänyt kuluvan vuoden aikana 70 vuotta täyttäneille yhteiset syntymäpäiväjuhlat.

Kirkkoherra Lea Karhinen mainitsi juhlapuheessaan nimet Sauli Niinistö, Sammy Babitzin, Pentti Arajärvi, prinssi Charles, Israelin valtio ja Remu Aaltonen, joille kaikille yhdistävä tekijä on syntymävuosi 1948, kuten paikalla olleille päivänsankareille.

Maamme toiseksi suurimpaan ikäluokkaan kuuluvat vuonna 1948 syntyneet lemiläiset juhlistivat 70-vuoden taivaltaan seurakunnan järjestämillä kakkukahveilla syyspäiväntasauksen sunnuntaina.

Syntymäpäiväkutsut olivat viimeiset 70-vuotisjuhlat Lemin seurakunnan järjestämänä, sillä ensi vuonna juhlitaan uuden Taipaleen seurakunnan merkeissä.

Lea Karhinen on vuoden alusta aloittavan Taipaleen seurakunnan kirkkoherra. Nykyiset Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnat lakkautetaan ja ne jatkavat toimintaansa entiseen tapaan alueseurakuntina. Kirkkoherrajärjestelystä sopivat nykyisten seurakuntien kirkkoherrat keskenään.

• Uusi seurakunta tuo tullessaan aimo annoksen lisämahdollisuuksia seurakuntien toimintaan, kun seurakuntalaisten, vapaaehtoisten ja työntekijöiden määrät kasvavat, toiminta kaikin puolin monipuolistuu ja talous paranee nykyisen tilanteeseen verrattuna.
  • Esimerkkinä mm. Säkniemen kesäkoti, josta tulee uuden seurakunnan myötä kokoontumispaikka kaikille seurakuntalaisille, luettelee Karhinen.

• Yksikään nykyisistä seurakunnista ei myöskään ole niin vahva, että selviäisi tulevista vuosista yksin ilman yhteistyötä toisten seurakuntien kanssa. Seurakuntatyön jatkumisen turvaamiseksi on todella viisasta yhdistää kaikki voimavarat.

Taipaleen seurakuntia yhdistää myös yhteiset juuret, sillä Lemi, Savitaipale ja Taipalsaari ovat alun perin kuuluneet Lappeen kirkkopitäjään, jonka historia ulottuu 1200-1300 –lukujen taitteeseen.

Teksti: Seppo JJ Sirkka

Kun voimavarat yhdistetään uudessa Taipaleen seurakunnassa, antaa se aimo annoksen lisäpotkua seurakutien tarjoamiin palveluihin, totesi kirkkoherra Lea Karhinen Lemillä olevan Taipaleen kylän opasteen äärellä.

Kuva: Seppo JJ Sirkka/ Eastpress Oy