Järjestelytoimikunta 6.9.2018

Taipaleen seurakunnan järjestelytoimikunta kokoontui 6.9.2018 Taipalsaarella. Kokouksen tärkeimpänä asiana oli Taipaleen seurakunnan tiedotus ja viestintä, joiden on todettu olevan olennainen osa seurakunnan rakennemuutoksen onnistumista.

Järjestelytoimikunta päätti, että tiedotusta ja viestintää hoitamaan palkataan alan ammattilainen, useiden seurakuntaliitosten viestintätyössä mukana ollut Seppo J. J. Sirkka. Seppo Sirkka tulee tekemään monipuolista viestintää yhdessä nykyisen henkilöstön kanssa. Samalla valittiin myös työntekijöistä ja luottamushenkilöistä koostuva viestintätiimi, jonka tehtävänä on tehdä linjauksia ja luoda ideoita uuden seurakunnan tiedotukseen, viestintään ja visuaaliseen ilmeeseen. Yhtenä keskeisenä tehtävänä viestintätiimillä on uusien verkkosivujen luominen. Uudet sivut avautuvat näillä näkymin vasta 1.1.2019 uuden seurakunnan aloittaessa, mutta ennen sitä on tarkoitus jo näkyä sosiaalisessa mediassa.

Taipaleen seurakunnan synnyssä halutaan tuoda esiin seurakuntalaisia, tavallisia ihmisiä, joille seurakunta työtä tekee. Samalla on tärkeää tutustuttaa seurakuntalaiset työntekijöihin ja kertoa, mitä uudessa seurakunnassa tapahtuu, mikä muuttuu vai muuttuuko mikään.

Kokouksessa päätettiin antaa talouspäällikölle tehtäväksi pyytää tarjouksia Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren lumityöurakoista 1.1.2019 alkaen sekä Savitaipaleen haudankaivuu-urakasta 1.1.2019 alkaen. Tarjouspyyntö julkaistaan lehdessä lähiaikoina ja tarkempaa tietoa saa seurakunnista. Jokainen alue on oma erillinen urakkansa, jolloin urakoitsija voi tehdä tarjouksen alueellisesti tai halutessaan kaikkiin. Järjestelytoimikunta hyväksyy parhaat tarjoukset.

Seurakuntavaalien jo lähestyessä järjestelytoimikunta valitsi vaalilautakuntaan yhden uuden varajäsenen pois jääneen tilalle, jotta vaalilautakunnassa on riittävästi jäseniä.