Diakonia

Diakonia on vierellä kulkemista. Jokainen voi olla arjen enkeli toinen toisilleen.

"Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi"

 

Diakoniatyön toiminta-ajatuksena on nähdä ja kuulla ihminen ja antaa hänelle ihmisarvo kohtaamalla ihminen aidosti ja läsnäolevasti. Etsiä, löytää, tunnistaa ja nähdä ihmiset, jotka kaipaavat kohdatuksi tulemista ja tarvitsevat hengellistä, henkistä, sosiaalista tai taloudellista apua.

 

Diakonia on läsnäoloa ja huolenpitoa. Se on läsnä siellä, missä elämä tuntuu olevan täynnä vastamäkiä, särkyneitä toiveita,suljettuja ovia ja poltettuja siltoja.Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia ja ne on tarkoitettu kaikenikäisille. Älä jää huoliesi kanssa yksin!

 

Diakonityö toteutuu monella eri tavalla ihmisten kohtaamisina.

Yksilökohtaisella työllä: Jos koet tarvetta jutella, keskustella, jakaa elämääsi voit pyytää diakonin kotiisi keskustelemaan tai voit  tulla diakoniatoimistoon. Diakonit samoin kuten papit tekevät sielunhoitotyötä. Diakoniatyö jakaa myös eu-elintarvikkeita.

Diakoniatyön ryhmiä ovat: omaishoitajien ryhmä kokoontuu kuukausittain ja sururyhmä kokoontuu kahden viikon välein.

Diakoniatyö järjestää monenlaisia tapahtumia kuten vanhemman väen joulujuhla, 70 ja 75v syntympäiväjuhlat; leirejä kuten perheleiri;retkiä kuten isovanhempien ja lastenlasten leiripäivä, vanhemman väen retki.

 

Seurakuntamme diakoniatyö tarjoaa myös sinulle mahdollisuuden osallistua ja olla yhtenä tekijä diakoniatyössä.

Tarvitsemme juuri sinua vapaaehtoistyöhön! Voit olla mukana yksittäisessä jutussa tai antaa aikaasi pitempiaikaiseen vapaaehtoistyöhön!

 

Soita ja ota yhteyttä jos kaipaat tukea elämääsi tai haluat toimia vapaaehtoisena.

 

Erilaiset, erinäköiset ihmiset, kaikki Jumalan luotuja ja yhtä arvokkaita. "Kaikki minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille."