Lähetystyö

Tervetuloa mukaan toteuttamaan kristittyjen yhteistä tehtävää!

Lähetystyö työmuotona muistuttaa seurakuntaa Jeesuksen lähetyskäskyn mukaisen tehtävän toteuttamisesta ja merkityksestä.

Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt: 28:18 – 20

Lähetystyö on Jumalan suunnitelmaan ja rakkauteen pohjaavaa toimintaa, johon kaikki kristityt on kutsuttu mukaan. Lähetystyötä tehdään, jotta ihmisillä kaikkialla maailmassa olisi mahdollisuus pelastua, saada syntinsä anteeksi ja elää läheisessä suhteessa Jumalaan.

”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen.” Joh 3:16-17

Lähetystyö Taipalsaaren seurakunnassa kattaa sekä Suomessa, että ulkomailla tehtävän evankeliumin leviämistä edistävän työn. Lähetystyöhön kuuluu monia eri osa-alueita ja se nivoutuu yhteen seurakunnan eri työmuotojen kanssa. Lähetystyöhön kuuluu myös yhteistyö eri lähetysjärjestöjen kanssa.

Lähetystyö suunnittelee ja toteuttaa erilaisia tapahtumia, tempauksia ja myyjäisiä sekä ruokailuja eri puolilla maailmaa tehtävän lähetystyön hyväksi. Perinteisiä ja vuosittain toistuvia lähetystyön tapahtumia ovat vapun tienoilla munkki- ja sima myyjäiset, äitienpäivänä äitienpäivälounas, kesällä kesämyyjäiset, syksyllä Tasaus-keräys, joulun aikaan Adventtimyyjäiset + joulupuuro ja Kauneimmat joululaulu-tilaisuudet.

Taipalsaaren seurakunnassa lähetyspiirejä on tällä hetkellä neljä, joista kaksi on säännöllisesti kokoontuvia. Pirtin lähetyspiiri ja Nieminen-Märkälän piiri ovat avoimia, säännöllisesti kokoontuvia sekä perinteisiä lähetyspiirejä. Käsityöpiiri on myös kaikille kiinnostuneille avoin piiri, siellä tehdään yhdessä käsitöitä ja harjoitellaan uusia käsityö taitoja. Tarkoitus on saada Pirttiin myyntiin erilaisia käsitöitä. Tänä vuonna teemana ovat perinteiset käsityöt, opettelemme yhdessä mahdollisuuksien mukaan ainakin neulakinnas-tekniikkaa, kahvipussikassien tekemistä, huovutusta ja tuohitöitä. Piirien kokoontumiset ilmoitetaan nettisivuilla ja kirkollisissa ilmoituksissa.

Mukaan lähetystyöhön

Lähetystyössä voi olla mukana monin eri tavoin esimerkiksi ottamalla osaa lähetystyön tapahtumiin, toimimalla vapaaehtoisena, rukoilemalla lähetystyön puolesta, lahjoittamalla keräyksiin ja kolehteihin, ideoimalla uusia toimintoja seurakuntaan. Vapaaehtoiset ovat keskeisessä roolissa erilaisten toimintojen ja tapahtumien toteuttamisessa. Lisää vapaaehtoisia tarvitaan ja otetaan ilolla vastaan, oli sitten kyse kertaluontoiseen tapahtuman järjestelyihin osallistumisesta tai uuden säännöllisen toimintamuodon aloittamisesta. Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan lisää lähetystyöstä tai vapaaehtoisena toimimisesta, niin ota yhteyttä lähetyssihteeriin.

Tervetuloa mukaan toimintaan, ja löytämään oma paikkasi seurakunnassa sekä maailmanlaajuisessa lähetystyössä!