Seurakuntavaalit 2018

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18.11.2018. Aikaisemmin vaalit järjestettiin marraskuun toisena sunnuntaina.

Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018.

Vaalien ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin.

Lisätietoa seurakuntavaaleista löydät:

Sivustolta löydät mm. ohjeet jos sinua kiinnostaa asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa.

Mitä seurakunta sinulle merkitsee ja mihin suuntaan sinä haluaisit omaa seurakuntaasi ohjata?
Asettumalla ehdokkaaksi ja äänestämällä vaaleissa, voit vaikuttaa. Äänestää voivat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.

Seurakunnan päätöksenteko

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.