Seurakuntavaalit 2018

Ennakkoäänestys tiistaista lauantaihin 6. -10.11.2018

Vuoden 2018 seurakuntavaaleissa Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnan jäsenet valitsevat yhdessä tulevan Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuuston.

Seurakuntavaalien tärkeät päivämäärät:

Ehdokasasettelu on päättynyt, ehdokaslistat löydät täältä.

Vaalien ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11.2018.

Ennakkoäänestyspaikat ja -ajat sekä varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ja aikataulu

Vaalikone on avautunut!

Vaalikoneesta löytyvät seurakunnittain niiden ehdokkaiden esittelyt, jotka ovat täyttäneet tietonsa ja vastanneet kysymyksiin määräaikaan mennessä. Koska Taipalsaaren seurakunnan äänioikeutetut jäsenet valitsevat Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuuston, myös vaalikoneesta etsitään Taipaleen seurakunnan ehdokkaiden esittelyt.

Vaalikoneen yhteiset kysymykset käsittelevät kirkon ajankohtaisia kysymyksiä sekä toimintaa.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

Seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Äänestää voivat viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Seurakunnan päätöksenteko

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Teksti ja lisätietoja aiheesta: www.seurakuntavaalit.fi

Taipaleen seurakunnan seurakuntavaalien ehdokaslistat

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuuston jäsenet valitaan marraskuussa toimitettavissa vaaleissa. Lue lisää

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut!

Ennakkoäänestys tiistaista lauantaihin 6.11.-10.11. joka päivä klo 9-18 kirkkoherranvirastossa. Lue lisää