Seurakuntavaalit 2018

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18.11.2018. Aikaisemmin vaalit järjestettiin marraskuun toisena sunnuntaina.

Vaalien ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin.

Vaalipäivän lisäksi muutoksia on tullut myös vaalilautakunnan jäsenen, vaalitoimitsijan ja vaaliavustajan kelpoisuuteen. Kirkkolakiin ehdotetaan lisättäväksi säännös, joka rajoittaa vaalien ehdokkaan tai hänen läheisensä osallistumista vaalilautakunnan jäseneksi tai varajäseneksi sekä vaalitoimitsijaksi tai -avustajaksi.

Vaalipäivämäärään ja muihin kirkkolakiin ehdotettuihin säännöksiin vaaditaan vielä eduskunnan hyväksyntä.

Mitä seurakunta sinulle merkitsee ja mihin suuntaan sinä haluaisit omaa seurakuntaasi ohjata?
Asettumalla ehdokkaaksi ja äänestämällä vaaleissa, voit vaikuttaa. Äänestää voivat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet.

Seurakunnan päätöksenteko

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.